Jorg Snoeck

Founder RetailDetail

"The future of shopping: the new and always connected consumer"

Over spreker

Jorg Snoeck, alias Captain of Retail, is de oprichter van RetailDetail, het toonaangevende communicatie- en netwerkplatform voor alle professionals in retail en FMCG (Fast Moving Consumer Goods) in de Benelux. Door kennis en inspiratie te delen groeide RetailDetail uit tot een vitale partner in de retailwereld.

Sessie: The future of shopping: the new and always connected consumer

De wereldbevolking verandert. In Europa zie je een duidelijke diversiteit en vergrijzing. De welvaart groeit. De kloof arm-rijk vergroot. Steden groeien en verjongen. Angst en onzekerheid spelen parten door conflicten in de wereld. Vertrouwen neemt af in politiek. De verschuiving van economische macht naar opkomende economie├źn gaat door. Ons klimaat verandert en de planeet kan de vraag naar energie, voedsel en water niet meer bijhouden.

De huidige generatie is zich meer dan ooit bewust van de veranderingen en de nieuwe, altijd geconnecteerde consument wil geen compromissen sluiten. Hij is tegelijk producent en retailer en verwacht een radicale wijziging van onze productiemethoden, distributie en consumptie.

Kennis groeit razendsnel en technologische doorbraken volgen elkaar razendsnel op. Bijna alles is mogelijk digitaal.

De consument wil weten wat hij koopt, vanwaar het komt, wat de kwaliteit is en hij accepteert geen compromissen. Hij zoekt naar gemakkelijke oplossingen, constante voldoening, functionaliteit en unieke beleving.

Hoe de toekomst er uit ziet, zullen we nooit zeker weten, maar al deze trends geven richting aan de keuze die we nu moeten maken. De nieuwe, altijd geconnecteerde consument is snel en hij beslist waar, wanneer en hoe hij koopt.

Social media: